Çayeli
Güveç 3 Litre
Kullanımı
Taşev toprak güveçler sır dahil hiçbir ekstra malzeme kullanılmadan, sadece topraktan üretilmektedir. Sır bulunmadığı için, ilk kullanımdan önce doğal yollardan sırlamak gerekir. Bunun için güvecin içi, kullanıcının damak zevkine bağlı olarak zeytinyağı, kuyruk yağı veya tereyağı ile iyice yağlanır. Yağlanan güveç fırında veya ocak üstünde içindeki yağ katmanı komple yanana kadar bekletilir. Bu işlemle birlikte güveç tamamen sırlanır ve kullanıma hazır hale gelir.
Eğer güveç sadece yoğurt mayalamak için kullanılacaksa sırlamak gerekmez. Üstelik sırlanmazsa yoğurdun fazla suyunu emer ve daha sert, tok ve lezzetli bir yoğurt yapılmasına yardımcı olur. Emdiği suyu dışarı verecek ve dış kısmı hafifçe beyazlayacaktır. Bu normal bir gelişmedir.